Tervehdys lukija!

Olet tervetullut omaan blogiini, joka käsittelee lähinnä semiotiikkaa ja kaikkea mitä siihen oikeastaan liittyy. Jos sinulle ei sana semiotiikka oikein sano yhtään mitään, niin tätä blogia lukemalla tuon sanan tarkoitus tulee sinulle kyllä selville hyvinkin tarkasti. En pyri mitään opettamaan tai käyttämään tätä sivustoa mitenkään paasaamiseen semiotiikasta, mutta mikäli sinulla on innostusta ja kiinnostusta tietää mistä tässä kaikesta on oikein kysymys niin todennäköisesti saat sen tiedon näiltä sivuilta tai ainakin linkkien muodossa osaat hakea tietoa oikeilta sivuilta.

Lyhyesti sanottuna semiotiikka on merkitystiedettä ja samalla se koetaan kommunikatiiviseksi maailmankuvaksi. Erilaisia arvoja ja merkityksiä on jo pitkään ilmaistu kaikessa ihmisen toiminnassa. Monet merkit ovat tuttuja arkkitehtuurin saralla, samoin kuin esimerkiksi asemakaavoissa, virkaprotokollissa erilaisten esineiden muotoilussa tai vaikkapa markkinoinnissa. Kun oikein keskittyy ja katselee ympärilleen voi nähdä hyvinkin erilaisia merkkejä joiden taustalla on semiotiikka.

Semiotiikka pyrkii lukemaan erilaiset merkkien merkitykset esiin ja näitä erilaisia merkkejä löytyy niin väreistä, muodoista, symboleista, tarinoista, arkkityypeistä ja myyteistä. Kaikista varsin mielenkiintoisista asioista joita on monessa kohtaa näkyvillä..

Ja tässä vaiheessa voisi olla hyvä esitellä itseni, eli minun nimi on Niki ja olen ollut siis semiotiikasta kiinnostunut jo pidemmän aikaa. Olen nyt 42-vuotias ja olen ainakin sen parikymmentä vuotta ollut kiinnostunut erilaisista asioista jotka tähän aiheeseen liittyvät, samoin kuin kieleen ja sen eri koukeroihin.

Blogissa tulen kertomaan myös omasta henkilökohtaisista asioista ja elämästä, omista harrastuksistani ja muista asioista jotka liittyvät omaan perheeseeni ja muuhun elämääni. Pyrin näillä kaikilla asioilla tuomaan erilaista kontrastia elämääni, ei kaikki saa olla niin latteaa tai tasapaksua. Harrastuksiani ovat niin semiotiikka kuin riippuliitäminen, penkkiurheilu ja surffaus. Ja kaikkea tältä väliltä. Olen sitä mieltä että kaikkea täytyy kokeilla ja juuri siitä syytä että jos ei jotain kokeile, miten voi olla oikea mielipide siitä mitä arvostelee. Ja usein kun jotain kokeilee, sitä sitten myös lajiin tai tapahtumaan tutustuu.

Oletko miettinyt mitä kaikkia merkkejä ja symboleita sinun lähelläsi on tai mitä kaikkea semiotiikkaan liittyvää liittyy läheisesti sinun elämääsi. Mitä kirjaimet, kuvat ja symbolit tuovat sinun mieleesi? Mitä elämä olisi ilman kirjaimia? Osaisimmeko kommunikoida toistemme kanssa ja miten tavalliset toimenpiteen kuten puhelimella soittamiset onnistuisivat ilman numeroita? Mielenkiintoisia ajatuksia joita sinunkin päässäsi on varmasti jossain vaiheessa risteillyt. Tuskin näihin ihan oikeaa vastausta on, mutta on niitä mielenkiintoista miettiä ja pohtia.