Sara Maria Forsberg aka Smokahontas

Moni voi ihmetellä miten tämä juttu kuuluu näiden kaikkien muiden juttujen joukkoon. No mutta jos kielitiede ja murteet kiinnostavat, ovat tämän naisen tekemiset melkoisen mukavaa seurattavaa. Smokahontas nousi maailmanmaineeseen Youtube-videolla, jossa nainen käyttää eri maankolkkien murteita ja kieliä hyväkseen ja lausuu oikeita lauseita toinen toisensa perään. Videoita ovat maailmalla nähneet jo miljoonat ihmiset ja sitä kautta Sara on noussut hurjaan maailmanmaineeseen.

Tuskin olisi monet tienneet mihin tämä kaikki johtaa ja viimeisimmät tiedot tietävät kertoa että Sara suunnittelee oman albuminsa julkaisua ja kaikille Star Wars –faneille tiedoksi että Sara on juuri se henkilö, joka kehitti Star Wars alieneille heidän oman kielensä. Ja kun tuon tietää niin voi sanoa että Sara on tässä onnistunut varsin mainiosti. Erinomainen suoritus kaiken kaikkiaan ja kielitieteistä kiinnostuneena täytyy sanoa että tämä on varsinaista herkkua ja uusinta uutta tällä saralla. Siis Saralla.

Jos et ole vielä ehtinyt Saran videoita katsomaan niin täytyy todeta että varsin lahjakas henkilö on kyllä kyseessä. Ei monesta ihmisestä ole tuohon harjoittelematta tai harjoittelemalla ja iloinen Sara onkin lyönyt ällikällä ihmisiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Todellinen sanavirtuoosi ja nouseva tähti Suomen ja koko maailman huipulle. Mitä se tulevaisuus tuokaan sitten tullessaan, se on tietenkin vielä hämärän peitossa. Jotain mahtavaa aivan varmasti se tulee olemaan, nähtäisiinkö kenties nainen vaikkapa jonkun elokuvan pääroolissa ja ehkäpä vaikka Oscar-gaalassa jonkun komean miehen kainalossa?

Saran taidoilla en epäilisi hetkeäkään etteikö Sarasta olisi vielä joskus voittamaan jotain isompia palkintoja, toivottavasti urakehitys on koko ajan samaan suuntaan eli ylöspäin. Minä ainakin tulen monen muun tapaan seuraamaan tämän nuoren naisen uraa tarkasti, sillä Suomesta ei näin lahjakasta kielellisesti lahjakasta henkilöä ole vähään aikaan jos koskaan nähty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *