Rentouttava loma Italiassa

Ja kuten lupasin, tässä vähän asiaa ihan toisesta näkökulmasta. Olimme nimittäin perheemme kesken käymässä viime kesänä Italiassa ja viikon aikana tuli todistettua yhtä ja toista juttua ja toki nämä jutut liittyvät tähän omaan mielenkiintoon. Italian matkamme alkoi Roomasta, josta olimme vuokranneet auton.

Kuvankauniiden maisemien jälkeen saavuimme Firenzen lähelle Toscanaan, josta olimme varanneet viideksi yöksi majoituksen. Empolin lähellä oleva viinitila tarjosikin oikein unelmamajoituksen uima-altaineen kaikkineen. Empolista teimme vierailuja mm. Pisaan jossa on yksi sen ajan tunnetuimia symboleita, Pisan kalteva torni. Kävimme myös meressä uimassa ja vesi oli lämmintä. Ehkä mieleenpainuvin retki oli kuitenkin reissu Venetsiaan jossa myös yövyimme yhden yön. Ihan uskomaton kokemus, vaikka kuumuutta oli yllin kyllin.

Maistelimme totta kai paikallisia viinejä ja juustoja ja kaikkea mitä italialaiseen kulttuuriin kuuluu. Italia on yksi suosituimmista turistimaista eikä mikään ihme, sillä nähtävää ja koettavaa todellakin riittää.

Viiden yön jälkeen siirryimme sitten lopulta Roomaan ja pari päivää vierähti siellä kuin siivillä. Todella upeat maisemat, valtavasti nähtävää johon todellakaan ei se yksi viikonloppu riitä mitenkään päin. Onneksi meillä on kuitenkin mahdollisuus päästä seuraavana kesänä myös katsastamaan mitä muuta Rooma tarjoaa, edellisestä kerrasta kun jäi todella hyvät muistot. Italiasta on tullut yksi suosikkikohteistani ja on maalla myös historiallisesti varsin vahvat perinteet, monet muistavat Rooman mahdin tietyllä ajanjaksolla. Ja entäs sitten roomalaiset numerot? Ne ovat varmasti monelle tuttuja ja ne toimivat numerosymboleina ilman numeroita. Harmi ettei näillä roomalaisilla numeroilla varustettuja älypuhelimia ole kuin tuunattuna, olisihan sekin vaihtoehto olemassa että roomalaiset numerot olisivat nykyisten numeroiden tilalla.

Muutenkin Italia on sellainen maa jossa suosittelen käymään, oli motiivit sitten ihan minkälaiset tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *