Logot ovat isossa roolissa

Logoja on elämässämme koko ajan ja jatkuvasti. Katso ympärillesi, montako heti erotat? Puhelin, vaatteet, auto, televisio ja muut elektroniikka laitteet, kaikissa näissä on logo. Ja vaikka ei logoa olisikaan, on tietyllä lailla kirjoitettu teksti verrattavissa logoon. Näin on esimerkiksi Samsungilla tai vaikkapa Helsingin Sanomilla, joka kirjoitti vastikään logoista ja siitä tunnistaako aidon logon. Artikkelin löydät tästä.

Artikkelissa on tuttuja logoja, joiden väärennöksiä verrattiin aitoihin. Moni tietää tunnistavansa eri brändien logot, mutta on olemassa myös logoja, jotka hieman erilailla esitettynä eivät olekaan niin tuttuja tai niitä ei voi erottaa oikeasta logosta. Vai osaatko sinä erottaa WWF:n logon jos se panda onkin siinä väärinpäin?

Logot ovat usein tarkkaan harkittuja ja niissä on tietty signaali kuluttajalle. Moni varmasti tunnistaa McDonaldsin logon tai jonkun muun tunnetun logon, kaikki tietävät olympialaisten logon tai oikeastaan tunnisteen, ne neljä rinkulaa. Mutta moniko muistaa mitä värejä rinkuloissa on? Pienellä mietinnällä värit voivat tulla mieleen, mutta jos järjestystä kysytään, niin välttämättä sitä ei sitten moni muistakaan, vaikka on useaan kertaan sen nähnyt.

Jääkiekossa kaikilla joukkueilla on omat logonsa, yksi tai useampia. Näistä joukkueet tunnistetaan ja näitä myös fanit käyttävät erottuakseen oman joukkueen kannattajaksi. Eri urheilulajeissa on erilaisia logoja yksinkertaisista todella vaikeaselkoisiin logoihin. Joukkueilla on myös omat värit ja muut väriyhdistelmän joiden mukaan fanien on helppo samaistua joukkueeseen ja sen tekemisiin.

Kun katselee hieman ympärilleen, voi huomata että maailmamme on täynnä erilaisia logoja ja merkkejä jotka liittyvät elämäämme eri tavoilla. Katsotko kenties televisiota? Minkä merkkinen se on? Entä mitä kanavaa katsot? Onko käynnissä jääkiekko-ottelu? Miltä näyttää joukkueiden logot?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *